Tips & Tricks

De weg naar eeuwige roem en rijkdom is voor de meeste mensen lang, zwaar en bezaaid met hindernissen. Tenzij je voor het geluk geboren bent, gaapt er doorgaans een grote kloof tussen droom en werkelijkheid. Velen hebben het ons echter al voorgedaan, dus moeten er wel tips en trucjes bestaan die het nemen van de obstakels op onze weg naar een luxueus zorgeloos leven gemakkelijker kunnen maken.

droom en werkelijkheid
droom en werkelijkheid

Met de volgende tips hopen we alvast ons steentje bij te dragen aan jouw klinkende successen, en eens ook jij de lijst van Forbes bent binnengeslopen, hopen we dat je dan ook nog eens aan ondergetekende terugdenkt.

In de eerste plaats moet je voor jezelf uitmaken wat je wenst te bereiken in dit geweldige leven. Maak een lijstje met waarden en prioriteiten die voor jou in het leven belangrijk zijn.

Zorg voor een stabiel kader wat dus in de eerste plaats betekent dat je orde op zaken moet stellen in je leven, dan volgt de rest meestal vanzelf.

Concentreer je op je werk en maak tabula rasa van de slechte zaken die je afleiden in het leven.

Zet welbepaalde doestellingen voorop zodat je succes meetbaar wordt en dat je van mijlpaal tot mijlpaal kan verder werken.

Mislukken staat niet in je woordenboek!

Als je in het zakenleven stapt, vraag dan een eerlijke prijs voor je producten of diensten. Eerlijk duurt immers het langst.

Leef eenvoudig! Afgezien van sportvedetten en lottowinnaars hebben de meeste miljonairs hun vermogen opgebouwd door sober te leven en elke dag weer te werken aan het bereiken van hun doelstellingen.

Wees geduldig en bouw je rijkdom langzaam op. Investeer daarom niet in zaken die vluchtig zijn maar probeer te investeren in meer duurzame goederen, zoals vastgoed, obligaties en kunst, die pas op lange termijn geld opbrengen.

Betaal veel belastingen! Dit betekent uiteraard niet dat je teveel belastingen zou moeten betalen, maar wel dat je de letter van de belastingwet in jouw voordeel moet zien om te buigen, door net zoveel belastingen te betalen dan dat je wettelijk verplicht bent.

Geef je geld weg! Eens je rijkdom begint te vergaren, heeft het geen enkele zin dit op te potten voor het hiernamaals. Bovendien levert het schenken van geld aan liefdadigheidsinstellingen nog eens een mooi belastingvoordeel op.

Nu is het alleen nog aan jou om je droom ook waar te maken en hoe cliché het ook mag klinken, in het leven komt het erop aan iets te doen wat je graag doet. Afsluiten kunnen we met de overweging dat je moet werken om te leven, maar niet leven om te werken.