Handige sites

Aangezien je ongetwijfeld meer zal willen weten over rijke Belgen en voornamelijk hoe er zelf een te worden, hebben we enkele belangrijke sites op een rijtje gezet. Willen we zelf rijk worden dan is het interessant te weten wie de rijken der aarde zijn en hoe ze in het lijstje van rijkste mensen ter wereld zijn terechtgekomen. En eens we voldoende inspiratie hebben opgedaan, willen we natuurlijk ook weten hoe we kunnen sparen en waarin we moeten beleggen om ook een rijke Belg te worden.

De rijkste mensen ter wereld

Zoals elders aangegeven op deze website brengt het zakentijdschrift Forbes jaarlijks een lijst uit van de rijkste mensen ter wereld, waaronder zich dus ook enkele Belgen bevinden. Dit tijdschrift is niet alleen interessante lectuur om te weten te komen wie de rijkste der aarde zijn, maar leert ons ook enorm veel over de globale economische trends. Indien we bijvoorbeeld aandelen willen aankopen, kunnen we ook op de pagina van Forbes de nodige inspiratie opdoen om een idee te hebben hoe de waarde daarvan zal evolueren. Beleggen in aandelen en andere financiële instrumenten vergt immers een zeker inzicht in de recente economische ontwikkelingen en tendensen.

Forbes
Forbes

Besparen en premies

Om een vermogen op te bouwen, is het niet alleen belangrijk dat er voldoende financiële middelen binnenkomen, maar ook dat je niet teveel uitgeeft. Vele grote vermogens werden immers zorgvuldig opgebouwd door jarenlang de tering naar de nering te zetten en consequent te sparen en te besparen. Waar vele mensen wel eens aan voorbijgaan, is het brede gamma aan premies die de verschillende Belgische overheden voor hun inwoners in petto hebben om geld te besparen of terug te krijgen van de overheid. Een compleet overzicht van premies voor gans België vind je via de premiezoeker.

Beleggingen

Last but not least dienen we ons vermogen op een intelligente manier te beleggen. De mogelijkheden zijn eigenlijk onbeperkt, want we kunnen onze zuurverdiende eurocenten beleggen in vastgoed, aandelen, obligaties, geldmarktinstrumenten, grondstoffen, beleggingsfondsen, … Voor wie niet veel kaas heeft gegeten van financiële beleggingen zijn er op het internet tal van interessante sites terug te vinden, waaronder de beleggingspagina van de Tijd (voorheen: de Financieel Economische Tijd) die we ten zeerste kunnen aanbevelen.